ذخیره کننده های SSD و HDD چگونه کار می کنند؟

در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که ذخیره کننده SSD چیست و چگونه کار می کنند، همچنین چرا SSDها مفید هستند و یا چه نکات منفی دارند.
 
امروزه کاربران چه در حال خرید یک سیستم باشند و یا در حال ارتقاء، تمایل دارند که ذخیره کننده SSD را جایگزین ذخیره کننده HDD کنند. در واقع، تغییر از HDD به SSD یکی از بهترین ارتقاء عملکردهای رایانه است.

 


ذخیره کننده SSD چیست؟

ذخیره کننده SSD یا Solid-State Drive نسل جدیدی از درایوها هستند که در رایانه ها استفاده می شوند. SSDها با استفاده از حافظه مبتنی بر فلش جایگزین هارد دیسک های مکانیکی سنتی شدند که به طور قابل توجهی سریع تر هستند. فناوری های قدیمی در HDDها باعث کندی این درایوها هستند، که باعث می شود رایانه شما کندتر از حد لازم باشد، در مقابل SSDها به دلیل کم بودن زمان دسترسی به اطلاعات و توان عملیاتی بالا، سرعت رایانه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند.
 

چگونگی عملکرد HDD ها

برای درک چگونگی عملکرد SSDها و چرایی مفید بودن آنها، ابتدا قصد داریم به چگونگی عملکرد HDD ها بپردازیم و پس از درک درایوهای HDD، SSDها را مورد بررسی قرار می دهیم.
 
 
 
ذخیره کننده های HDD یکی از ابزارهای ذخیره کننده دائمی هستند که برای رایانه ها استفاده می شوند. منظور از ذخیره کننده دائمی این هست که با قطع برق، اطلاعات ذخیره شده حفظ می شوند. این درایو مبتنی بر حرکت چرخشی هستند، به این صورت که این ذخیره کننده یک صفحه چرخان دارند که به آن پلاتر گفته می شود و هد خواندن و نوشتن متصل به یک بازوی مکانیکی است که به آن Actuator گفته می شود. وقتی حجم داده ها زیاد شود، درایو زمان بیشتری لازم دارد تا هد و پلاتر با یکدیگر منطبق شوند و اطلاعات را بخواند و این سرعت پایین از اصلی ترین مشکلات ذخیره کننده های HDD می باشد. درایوهای HDD از قدیمی ترین ابزارهای ذخیره کننده هستند که هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرند و عملیات خواندن و نوشتن در این درایوها توسط حرکت چرخشی دیسک و به صورت مغناطیسی صورت میگیرد. اکنون این هارد دیسک ها در دو نوع اکسترنال و اینترنال به بازار عرضه می شوند.
 

چگونگی عملکرد SSD ها

با توسعه فناوری در رایانه ها و لپ تاپ ها سرعت پایین درایوهای چرخشی HDD بیشتر مشکل ساز شد چون تبادل اطلاعات در سیستم هایی با فناوری های پیشرفته به سرعت بالای 12 گیگابایت در ثانیه رسیده بود که امکان پشتیبانی از این سرعت در درایوهای HDD وجود نداشت، دراینجا ذخیره کننده های SSD بسیار امیدوارکننده ولی گران تولید شدند. SSDها همان هدف HDD ها را دارند، آنها داده ها و برنامه ها را ذخیره می کنند، ولی تفاوت های بسیاری با هم دارند که یکی از آن تفاوت ها سرعت است. SSDها بسیار سریعتر هستند. این ویژگی می تواند مدت زمان بارگیری برنامه ها و فرآیندهای مختلف را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و باعث می شود رایانه شما بسیار سریعتر عمل کند.
 

درایوSSD  را "حالت جامد" می نامند زیرا هیچ قسمت متحرکی ندارند.SSD ها از نوعی حافظه به نام "حافظه فلشNAND " استفاده می کنند که از ترانزیستورهای شناور تشکیل شده است و شبیه RAM عمل می کند، اما بر خلاف RAM که هر زمان که رایانه خاموش می شود، داده های خود را پاک می کند، داده های موجود در SSD حتی در صورت قطع شدن برق نیز باقی می مانند. از طرف دیگر، SSDها از شبکه ای از سلول های الکتریکی برای ارسال و دریافت سریع داده ها استفاده می کنند. این شبکه ها به بخشهایی موسوم به "صفحات" تفکیک می شوند و این صفحات بهم پیوسته "بلوکها" را تشکیل می دهند.SSD ها فقط می توانند در صفحات خالی در یک بلوک داده ها را وارد کنند. در HDD ها، داده ها را می توان در هر مکان و در هر زمان در صفحه نوشت، و این بدان معنی است که داده ها می توانند به راحتی رونویسی شوند. در SSDها سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در صفحات خالی بسیار بالاست اما سرعت بازنویسی روی این صفحات کمتر است.

از آنجایی که یک SSD نمی تواند مستقیما یک صفحه را بازنویسی کند، هر زمان که می خواهید داده های جدیدی را از آن مرحله بنویسید، SSD باید:
  • یک بلوک با صفحاتی که علامت "استفاده نشده" دارد، پیدا کند
  • ثبت صفحات موجود در آن بلوک
  • هر صفحه در آن بلوک را به حالت خالی تنظیم کند
  • صفحات را در بلوک تازه تنظیم شده بازنویسی کند
  • صفحات باقیمانده را با داده های جدید پر کند
 
به همین دلیل است که پس از چند سال استفاده از SSD ها متوجه می شوید که سرعت آن کاهش پیدا کرده است.
 

ویژگی خاص SSDها:

ویژگی خاص SSDها در طراحی آن است، به دلیل عدم وجود بخش های مکانیکی برخلاف HDDها احتمال خرابی در آنها بسیار کم است. همچنین این درایوها بسیار بی صدا هستند و برق کمتری استفاده می کنند. بنابراین به عمر باتری در لپ تاپ ها و تبلت ها کمک می کنند. همچنین SSD ها در برابر ضربه مقاوم هستند که باعث کاهش احتمال خطر از دست رفتن اطلاعات در هنگام افتادن دستگاههای قابل حمل شود. ذخیره کننده های SSD وزن بسیار کمتری نسبت به HDDها دارند و می توانند گزینه ای مناسب برای لپ تاپ ها به حساب آیند.
 

درایوهای SSD برای چه مواردی استفاده می شود؟

در شرکت های تجاری که نیاز به سرعت بالای تبادل اطلاعات وجود دارد، سرورهای رده بالا، لپ تاپ ها و حتی سیستم های خانگی که نیاز به تبادل اطلاعات در لحظه دارند، می توانند از درایوهای SSD بهره مند شوند.
 
تجارت: شرکت هایی که با حجم عظیمی از داده ها کار می کنند (مانند محیط های برنامه نویسی یا تجزیه و تحلیل داده ها) اغلب به ذخیره کننده هایSSD  متکی هستند، زیرا زمان دسترسی و سرعت انتقال داده برای آنها بسیار مهم است.
بازی: سیستم های گیمینگ معمولا محدودیت های موجود در فناوری رایانه های فعلی را نمایان می سازد و گیمرها تجهیزات نسبتا گران را برای عملکرد بهتر در بازی نیاز دارند. این امر به ویژه برای فضای ذخیره سازی نیز صدق می کند، زیرا بازی های جدید دائما در حال تبادل اطلاعات (به عنوان مثال: نقشه ها، سطوح، کاراکترها) هستند و ذخیره کننده های SSD از عهده ی این تبادلات بر می آید.
سرورها: سرورهای سازمانی برای سرویس دهی مناسب به رایانه های مشتری خود، به SSD برای خواندن و نوشتن سریع نیاز دارند.
 
برای انتخاب و خرید  ذخیره کننده های SSD باکیفیت موجود در بازار، با قیمت های مناسب، پیشنهاد می کنیم به صفحه حافظه SSD در فروشگاه تک رایان مراجعه نمایید.
 
در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.
 










 
منبع خبر : دپارتمان فنی تک رایان
  • 07 بهمن 1399
  • َAghasi - Admin
  • 1030
مطالب مرتبط :

نظر شما درباره این کالا

دیگران را با نوشتن نقد، بررسی و نظرات خود راهنمایی کنید.
لطفا پیش از ارسال نظر یا نقد و بررسی، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
  • فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید. بهتر است از فضای خالی (Space) بیش‌از‌حدِ معمول، شکلک یا ایموجی استفاده نکنید و از کشیدن حروف یا کلمات با صفحه‌کلید بپرهیزید.
  • نظرات و نقد و بررسی خود را براساس تجربه و استفاده‌ی عملی و با دقت به نکات فنی ارسال کنید؛ بدون تعصب ، مزایا و معایب را بازگو کنید.
  • به کاربران و سایر اشخاص احترام بگذارید. پیام‌هایی که شامل محتوای توهین‌آمیز و کلمات نامناسب باشند، حذف می‌شوند.
  • از ارسال لینک‌های سایت‌های دیگر و ارایه‌ی اطلاعات شخصی خودتان مثل شماره تماس، ایمیل و آی‌دی شبکه‌های اجتماعی پرهیز کنید.

طراحی سایت : رسانه گستر © 2002 - 2025